banner-2019-2020-2a.jpg

In 2020 is de Filmliga jarig!
En dat gaan wij met u vieren op zondag 8 maart 2020, 14:30-21:15 uur, Grote Zaal Figi, Zeist.

Een halve eeuw samen films zien, niet zomaar films, maar gekke, spraakmakende, met spannende, onverwachte wendingen, knappe acteurs, uit alle continenten en vele landen. Film is voor ons een beleving: verwonderen, verdiepen. U zag er, samen met ons, vele voorbijkomen. Honderden prachtige (een enkele keer een al te heftige) films mochten wij, het bestuur/de programmeurs van de Filmliga de afgelopen vijftig jaar voor u programmeren. Wij deelden als één grote familie onze passie voor film met u. En dat was genieten.

Op 8 maart verzorgen we voor onze filmvrienden/abonnees (en eventueel 1 introducé) een feestelijk middag- en avondprogramma met twee mooie films, met als thema ‘familie’, en tussendoor lekkernijen en drankjes.

14:30 uur
Feestelijke ontvangst in het Atrium van Figi

15:00 uur
parasiteVertoning van de meest spraakmakende film van dit moment: ‘Parasite’ van Bong Joon-Ho
Een briljante, ongekend spannende thriller over het onderklasse gezin Kim (vader, moeder, zoon, dochter) dat zich door slimme trucs, langzaam in de sjieke designvilla van de rijke familie Park inwerkt. De film is overal bejubeld, als meesterwerk betiteld en zelfs verkozen tot beste film van 2019 door Cineville-kijkers.

17:30 uur
Hapjes in het Atrium

18:45 uur
yaoVertoning van de hartverwarmende roadmovie ‘Yao’ van Philippe Godeau
Acteur Omar Sy (kent u nog van Intouchables) zoekt zijn Senegalese roots op in een dorp in het noorden van het land. Hij ontmoet de 13 jarige jongen Yao en raakt verbonden met hem en zijn grote (kinder)wens: Yao wil zijn held ontmoeten. Samen lopen zij 387 kilometer over de stoffige en onzekere wegen naar de hoofdstad Dakar om deze belangrijke ontmoeting, een droom, te verwezenlijken.

20:30 uur
Koffie en dessert in het Atrium

21:15 uur
Einde

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 20,- per persoon. Voor ieder lid bestaat de mogelijkheid om 1 introducé mee te nemen, prijs introducékaart of voor belangstellende € 35,-. U kunt uw toegangskaart(en) alléén tegen contante betaling kopen op vertoon van uw abonnementskaart, voorafgaand aan onze komende filmvoorstellingen aan onze bestuurstafel bij de zaal. Verkoop gaat tot een maximum van 500 kaarten, dit is de capaciteit van de zaal. De toegangskaarten worden bij betaling direct aan u verstrekt. De verkoop sluit op 22 februari 2020.

Wij hopen dat u er allemaal bij bent op 8 maart!