banner-2020-2021-1b.jpg

De verrassingsfilms van de Winter-serie zijn bekend!

In serie 1 zal vertoond worden op 8 december: ‘A perfectly normal family’ (aanvangstijden 19:00 en 21:15 uur)

In serie 2 zal vertoond worden op 15 december: ‘Deux’ (aanvangstijden 16:30 en 19:00 uur)

Wij draaien de films zoveel mogelijk in twee zalen, voor ieders veiligheid met maximaal 30 personen per zaal.

A perfectly normal family

Malou Reymann / Denemarken / 2020 / 97 minuten

A Perfectly Normal FamilyDe vader van twee tienermeiden legt een bom onder hun harmonieuze gezin: hij gaat voortaan als vrouw door het leven. Thomas verandert daarna razendsnel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden Wat betekent zo’n complexe verandering voor de gezinsdynamiek? Het perspectief ligt bij de gevoelige jongste dochter, zij is totaal uit het lood geslagen en vreest de hechte band met haar vader te verliezen.

Bekijk de trailer
Lees meer

Deux

FIlippo Meneghetti / Frankrijk/Luxemburg/België / 2019 / 95 minuten

DeuxNina en Madeleine zijn twee gepensioneerde vrouwen die al decennia lang verliefd op elkaar zijn. Voor de buitenwereld, inclusief de familie van Madeleine, zijn ze simpelweg buren op de bovenste verdieping van hun appartementencomplex. Ze bewegen zich vrijelijk tussen beide appartementen en delen hun dagelijkse leven. Op een dag komt hun relatie echter op zijn kop te staan, als door een onverwachte gebeurtenis de dochter van Madeleine langzaamaan de waarheid ontdekt.

Bekijk de trailer
Lees meer

and then we dancedVoor beide series hebben we een herkansing: Claire Darling voor de abonnementshouders van serie 1 en And then we danced voor de abonnementshouders van serie 2.

De vanwege de overheidsmaatregelen eerder uitgestelde film Claire Darling, een heerlijke film met Catherine Deneuve in de hoofdrol, wordt door ons toch vertoond, en wel op 22 december om 19:00 uur (in twee zalen) en om 21:15 uur (in een zaal), telkens maximaal toegankelijk voor 30 personen per zaal. Wij kunnen voor deze vertoning helaas geen plaatsen meer in de losse kaartverkoop garanderen.

De film And then we danced kon door een technische storing van Figi niet gedraaid worden.
Met nogmaals excuses, mede namens de Figi-directie, aan de bezoekers die wij afgelopen dinsdag moesten teleurstellen, bieden wij u een nieuwe vertoningsdatum aan voor deze film: dinsdagavond 29 december, 19:00 uur. Ook hier geldt maximaal 30 personen in de zaal.
Wij hopen dat u kunt komen.

claire darlingVanwege de thans geldende coronaregels van de overheid, kan de film Claire Darling, welke geprogrammeerd staat voor 17 november a.s., geen doorgang vinden.
In overleg met Figi zijn wij op zoek naar een alternatieve dinsdag waarop deze film alsnog vertoond kan worden.
Aangeraden wordt onze website in de gaten te houden voor het laatste nieuws omtrent de filmvertoningen.
Zoals het er nu naar uitziet, is de verwachting dat wij vanaf 24 november weer kunnen gaan draaien.

Folder Serie 1   Folder Serie 2  

In onze nieuwsbrief eind maart jl. kondigden wij aan weer een mooi filmprogramma voor u te hebben samengesteld voor het seizoen 2020/2021. Het complete aanbod is per 10 augustus te vinden en te bestellen op deze website. In print zullen wij de flyer aan u overhandigen als u op 23 of 24 juni aanwezig kunt zijn in Figi. Via de flyer afbeeldingen zijn de folders nu al te downloaden.

De Filmliga Heuvelrug heeft, net als andere filmzalen in Nederland, door versoepeling van de corona-maatregelen van de overheid, gelegenheid deze maand weer voor u te programmeren. Met inachtneming van de 1,5 meter afstand tussen bezoekers en het geldende protocol van de Bioscoopbond bij Figi, willen wij samen met u, onze trouwe abonnementhouders, op dinsdag 23 en woensdag 24 juni aanstaande het begin maart zo onverwacht beëindigde filmseizoen toch met u afsluiten, en wel met de film die wij al voor u in petto hadden:

De Patrick

de patrickDe grote, vriendelijke reus Patrick, sociaal niet erg handig, woont ondanks zijn 39 jaar nog bij zijn ouders, op een nudistencamping. Het leven kabbelt voorbij, totdat ineens Patricks vader overlijdt, er op de camping geld wordt gestolen en Patrick ook nog eens zijn favoriete hamer kwijtraakt. Een tragikomedie (2019) van regisseur Tim Mielants, met o.a. acteurs Kevin Janssens, Pierre Bokma, Hannah Hoekstra, Frank Vercruysse en Tine Van den Wyngaert.

Bekijk de trailer
Lees meer

coronavirus2Het bestuur van de Filmliga Heuvelrug volgt de ontwikkelingen met betrekking tot Covid-19 in ons land en in de wereld, net zoals u, op de voet. De veiligheid van onze filmbezoekers staat voorop. Figi en Filmliga hanteren dan ook de meest actuele richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De op maandagavond 23 maart 2020 rond Corona getroffen aangescherpte maatregelen van de overheid, officieel bekendgemaakt via alle media, verbieden voorlopig het laten doorgaan van o.a. voorstellingen en evenementen.

Het eerste affiche uit 197050 jaar Filmliga in Figi Zeist

In aanwezigheid van ruim 200 leden van de Filmliga Heuvelrug vierden wij op zondag 8 maart jl. ons 50-jarig bestaan. Speciaal voor onze gasten legde de directie van Figi te Zeist, al vanaf het trottoir aan de Slotlaan, de rode loper uit voor de feestelijke ontvangst, met bubbels, uiteraard.

coronavirusDe veiligheid van onze filmbezoekers staat voorop. Figi en Filmliga Heuvelrug hanteren dan ook de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 

De filmvoorstelling van 24 maart a.s. Jusqu'à la garde gaat niet door.

Via onze website houden wij u op de hoogte over doorgang van volgende filmvoorstellingen. Of deze worden geannuleerd of uitgesteld naar latere datum kunnen we op dit moment nog niet zeggen. Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen wij u ook pas in een later stadium informeren over de verdere afwikkeling. Wij raden u aan regelmatig op onze website te kijken.

Mededeling van het bestuur: de verrassingsfilm van Serie 2 op 12 mei 2020 is bekend: De Patrick van Tim Mielants

Tim Mielants / België / 2019 / 97 minuten

de patrickOp de naturistencamping van zijn vader is Patrick de klusjesman. Hij voert getrouw de taken uit die de campinggasten van hem verlangen. De tijd die overblijft spendeert hij aan zijn hobby, het ontwerpen en maken van meubels. Wanneer Patrick op een dag zijnfavoriete hamer mist, begint hij aan een zoektocht die hem tot in de verste uithoeken van de camping brengt. Als Patricks vader plots sterft, wordt Patricks tocht zowaar een existentiële queeste.

Bekijk de trailer
Lees meer

In 2020 is de Filmliga jarig!
En dat gaan wij met u vieren op zondag 8 maart 2020, 14:30-21:15 uur, Grote Zaal Figi, Zeist.

Een halve eeuw samen films zien, niet zomaar films, maar gekke, spraakmakende, met spannende, onverwachte wendingen, knappe acteurs, uit alle continenten en vele landen. Film is voor ons een beleving: verwonderen, verdiepen. U zag er, samen met ons, vele voorbijkomen. Honderden prachtige (een enkele keer een al te heftige) films mochten wij, het bestuur/de programmeurs van de Filmliga de afgelopen vijftig jaar voor u programmeren. Wij deelden als één grote familie onze passie voor film met u. En dat was genieten.

Op 8 maart verzorgen we voor onze filmvrienden/abonnees (en eventueel 1 introducé) een feestelijk middag- en avondprogramma met twee mooie films, met als thema ‘familie’, en tussendoor lekkernijen en drankjes.

Helaas is dinsdag op 24 september tijdens onze voorstelling van Serie 1 Laat de film halverwege afgebroken door een technische storing. Wij vinden het heel vervelend dat het zo gelopen is.

Ter compensatie bieden wij u in ieder geval, op vertoon van uw abonnement op serie 1, gratis toegang tot de volgende voorstelling: Dinsdag 1 oktober om 19:45 de film The Guilty, in de Grote zaal van theater Figi. 

Indien wij de film Leave no trace nogmaals kunnen vertonen, zullen wij dit via de website en voor de zaal bekendmaken.

Het bestuur van Filmliga Heuvelrug