banner-2019-2020-2a.jpg

coronavirus2Het bestuur van de Filmliga Heuvelrug volgt de ontwikkelingen met betrekking tot Covid-19 in ons land en in de wereld, net zoals u, op de voet. De veiligheid van onze filmbezoekers staat voorop. Figi en Filmliga hanteren dan ook de meest actuele richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De op maandagavond 23 maart 2020 rond Corona getroffen aangescherpte maatregelen van de overheid, officieel bekendgemaakt via alle media, verbieden voorlopig het laten doorgaan van o.a. voorstellingen en evenementen.

Het eerste affiche uit 197050 jaar Filmliga in Figi Zeist

In aanwezigheid van ruim 200 leden van de Filmliga Heuvelrug vierden wij op zondag 8 maart jl. ons 50-jarig bestaan. Speciaal voor onze gasten legde de directie van Figi te Zeist, al vanaf het trottoir aan de Slotlaan, de rode loper uit voor de feestelijke ontvangst, met bubbels, uiteraard.

coronavirusDe veiligheid van onze filmbezoekers staat voorop. Figi en Filmliga Heuvelrug hanteren dan ook de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 

De filmvoorstelling van 24 maart a.s. Jusqu'à la garde gaat niet door.

Via onze website houden wij u op de hoogte over doorgang van volgende filmvoorstellingen. Of deze worden geannuleerd of uitgesteld naar latere datum kunnen we op dit moment nog niet zeggen. Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen wij u ook pas in een later stadium informeren over de verdere afwikkeling. Wij raden u aan regelmatig op onze website te kijken.

Mededeling van het bestuur: de verrassingsfilm van Serie 2 op 12 mei 2020 is bekend: De Patrick van Tim Mielants

Tim Mielants / België / 2019 / 97 minuten

de patrickOp de naturistencamping van zijn vader is Patrick de klusjesman. Hij voert getrouw de taken uit die de campinggasten van hem verlangen. De tijd die overblijft spendeert hij aan zijn hobby, het ontwerpen en maken van meubels. Wanneer Patrick op een dag zijnfavoriete hamer mist, begint hij aan een zoektocht die hem tot in de verste uithoeken van de camping brengt. Als Patricks vader plots sterft, wordt Patricks tocht zowaar een existentiële queeste.

Bekijk de trailer
Lees meer

In 2020 is de Filmliga jarig!
En dat gaan wij met u vieren op zondag 8 maart 2020, 14:30-21:15 uur, Grote Zaal Figi, Zeist.

Een halve eeuw samen films zien, niet zomaar films, maar gekke, spraakmakende, met spannende, onverwachte wendingen, knappe acteurs, uit alle continenten en vele landen. Film is voor ons een beleving: verwonderen, verdiepen. U zag er, samen met ons, vele voorbijkomen. Honderden prachtige (een enkele keer een al te heftige) films mochten wij, het bestuur/de programmeurs van de Filmliga de afgelopen vijftig jaar voor u programmeren. Wij deelden als één grote familie onze passie voor film met u. En dat was genieten.

Op 8 maart verzorgen we voor onze filmvrienden/abonnees (en eventueel 1 introducé) een feestelijk middag- en avondprogramma met twee mooie films, met als thema ‘familie’, en tussendoor lekkernijen en drankjes.

Helaas is dinsdag op 24 september tijdens onze voorstelling van Serie 1 Laat de film halverwege afgebroken door een technische storing. Wij vinden het heel vervelend dat het zo gelopen is.

Ter compensatie bieden wij u in ieder geval, op vertoon van uw abonnement op serie 1, gratis toegang tot de volgende voorstelling: Dinsdag 1 oktober om 19:45 de film The Guilty, in de Grote zaal van theater Figi. 

Indien wij de film Leave no trace nogmaals kunnen vertonen, zullen wij dit via de website en voor de zaal bekendmaken.

Het bestuur van Filmliga Heuvelrug

Start inschrijving 2019-2020De abonnementenverkoop voor het nieuwe seizoen 2019-2020 start dit jaar op 6 april. Het belooft weer een mooi programma te worden!

Nieuw is dat er 11 films in een serie zitten (voorheen 10), terwijl de prijs gelijk blijft (85 euro). We bieden Serie 1 als vanouds op twee tijdstippen aan (19:00 en 21:15 uur), terwijl Serie 2 eenmaal wordt vertoond op een afwijkend tijdstip (19:45 uur). En wie beide series bestelt, kan later twintig euro korting krijgen (retour aan de bestuurstafel); u betaalt dan dus maar 150 euro voor 22 filmavonden!

Helaas heeft Filmliga Heuvelrug de film La Ragazza del Mondo niet kunnen krijgen. In plaats daarvan wordt vertoond de alom geprezen en bekroonde film Girl.

Dinsdag 5 maart 2019, Girl

2018 / België, Nederland / Lukas Dhont / 106 min.

girl'Girl' schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren

Bekijk de trailer
Lees meer

in Serie 1 worden de films Patients en Dede vertoond met Engelse ondertiteling.

De nieuwe website brengt met zich mee dat er nieuwe accounts moeten worden aangemaakt. Dat is even lastig. Maar u moet zich opnieuw registreren voordat u abonnementen kunt aankopen. Hier volgt kort de procedure:

  • Ga naar het inlogformulier om u te Registreren.
  • Vul eerst uw volledige naam in (Voornaam Achternaam, voor de tenaamstelling van uw abonnementen).
  • Vul dan een gebruikersnaam en wachtwoord naar keuze in (beide zijn hoofdlettergevoelig, wachtwoord mag niet te makkelijk zijn).
  • Vul uw mailadres in (waar we ook de tickets naartoe kunnen zenden).
  • Klik op de Registreren-knop om u aanvraag te verzenden.
     

Als u eenmaal goed geregistreerd bent,  kunt u inloggen - onder de serie informatie bij de bestelfomulieren, of via de inlogmodule die op iedere pagina staat. Vul daartoe uw gebruikersnaam en wachtwoord in zoals u bij registratie hebt opgegeven en klik op de Inloggen-knop.

filmliga presenteert 1819Filmliga Heuvelrug heeft voor het seizoen 2018-2019 weer twee mooie filmseries samengesteld. We vertonen deze films op dinsdagavond in Bioscoop/Theater Figi, om 19:00 en 21:15 uur. U kunt dus kiezen uit: Serie 1 Vroeg, Serie 1 Laat, Serie 2 Vroeg, Serie 2 Laat.

Voor 85 euro per serie-abonnement, krijgt u een e-ticket dat toegang geeft tot tien filmvertoningen.

Als er plaatsen over zijn, kunnen niet- abonnees voor 9 euro losse toegangskaarten kopen. Deze plaatsen zijn niet vooraf te reserveren. Ze zijn kort voor aanvang en alleen tegen contante betaling te verkrijgen aan de bestuurstafel van Filmliga Heuvelrug in Bioscoop/Theater Figi.

Onder abonnementen/werkzijze vindt u meer informatie. De verkoop van abonnementen voor dit nieuwe seizoen, start per april 2018.