banner-2021-2022-2.jpg

coronavirus6Het was maar van korte duur, samen weer bij onze Liga genieten van de film…
Nu wij allen helaas weer geconfronteerd zijn met nieuwe, ons sociale en openbare leven beperkende coronamaatregelen, zijn wij genoodzaakt de twee nog resterende voor u geprogrammeerde films van 7 en 14 december a.s. uit schema te halen.
We hebben nog geprobeerd u alternatieve, vroegere, voorstellingstijden te bieden voor deze vertoningen, maar dat was niet mogelijk omdat Figi de komende tijd op dinsdag gesloten is.
Ons bestuur zal er alles aan doen deze films, op een later moment, alsnog voor u te vertonen.
Ook hebben wij de aangekondigde kaartverkoop voor de nieuwe programmering vanaf januari 2022 uitgesteld. Wij wachten de mededelingen van de overheid van 15 december af. Na die datum zullen wij u nader informeren.
Rest ons thans u allen vooral gezondheid en een goede decembermaand toe te wensen.

a taste of desireFilmliga Heuvelrug heeft voor komende winter weer twee mooie filmseries samengesteld, die we (zoals u van ons gewend bent) op twee tijdstippen aanbieden:

Winterserie 1 om 19:00 uur
Winterserie 1 om 21:15 uur
Winterserie 2 om 16:30 uur
Winterserie 2 om 19:00 uur

De abonnementsverkoop is voor onbepaalde tijd uitgesteld, maar de vier Winterserie-opties zijn al wel te bekijken. We wachten even de laatste corona-ontwikkelingen af. Houd onze site in de gaten.

Onder abonnementen/werkwijze vindt u meer informatie.

figi5Per 28 september a.s. mogen wij in onze filmzaal in Figi weer meer dan 50 personen toelaten omdat de 1,5 meter afstandmaatregel door de overheid wordt losgelaten. Dit betekent, dat wij weer 170 filmliefhebbers per voorstelling kunnen ontvangen. Reden waarom de losse kaartverkoop voor de geprogrammeerde films weer van start kan gaan: uw vrienden, buren, familie kunnen weer mee naar een avondje samen filmgenieten! Een kaartje kost € 10,00. Graag contant betalen aan onze bestuurstafel bij de zaal.
Informatie over de komende films vindt u op deze website. 

Wij wijzen u op de Toegangscriteria conform de Overheidsregels:

  • Op vertoon van uw vaccinatiebewijs (QR-code of papieren uitdraai), samen met een identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) of
  • Op vertoon van een coronatestbewijs, niet ouder dan 48 uur, samen met een identiteitsbewijs (zie hierboven) of
  • Op vertoon van een bewijs dat u corona heeft gehad, samen met een identiteitsbewijs (zie hierboven)

U dient uw bovengenoemde bewijs te laten zien/scannen bij de (bioscoop)kassa van Figi voordat u kunt doorlopen naar onze eigen vertrouwde filmzaal op de 2e verdieping, waar wij u welkom zullen heten.

Wij verheugen ons op uw komst!

Figi openOnze filmvoorstellingen van 31 augustus en 7 september a.s. gaan gewoon door!

Ondanks het feit dat Figi haar deuren voor 2 weken sluit, is er een uitzondering gemaakt voor onze voorstellingen. Graag begroeten wij u op deze avonden, voor de start van onze najaarsseries.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor Najaarsserie 1 om 21:15 uur.

Tot ziens,
Het bestuur van Filmliga Heuvelrug

Nota bene: er worden dit seizoen GEEN losse kaarten verkocht, in verband met de beperkende coronamaatregelen; we houden u op de hoogte als hier verandering in komt.

coronavirusOp dinsdag 31 augustus gaat de Figi-bioscoopzaal weer voor u open!

Dit seizoen bieden wij onze filmselectie van totaal 24 films, verdeeld over twee series, in twee blokken aan: twee Najaarsseries van zes films en twee Winterseries van zes films. Het programma hebben wij samengesteld uit een aantal films die wij vorige winter en lente vanwege de coronabeperkingen niet konden vertonen, aangevuld met nieuw uitgekomen films die wij online voor u gezien hebben in de afgelopen maanden. Ook hebben wij enkele bijzondere films weten te boeken die wij in september vorig jaar tijdens Film By The Sea in Vlissingen hebben gespot. En, zoals u weet, kiezen wij ook elk jaar voor een actuele documentaire in elke serie welke u niet mag missen.

Het programma verschijnt niet meer in drukvorm, maar zal binnenkort (uiterlijk 19 juli) te vinden zijn op deze website, als altijd met uitvoerige informatie en trailers. De abonnementsprijs voor een serie van zes films is € 51,00. De vertoningen, ontvangst en zaalindeling in Figi vinden uiteraard plaats volgens de eventueel dan nog geldende richtlijnen van de overheid. De voorlopige progonose is dat we 50 mensen per zaal gaan toelaten.

Vanaf maandag 19 juli 7:00 uur gaat de online verkoop van start op deze website.

coronavirusTot onze spijt dwingen de overheidsmaatregelen in het kader van de corona-crisis ons als bestuur om onze filmliga-zaal in Figi gesloten te houden. Wij konden zowel de geplande afgelopen winter- als de lentevoorstellingen (grotendeels) niet vertonen.

Inmiddels hebben we besloten het hele filmprogramma op te schorten tot na de zomer. In september hopen wij het nieuwe seizoen weer te kunnen openen, en dan met een programma bestaande uit films die al geprogrammeerd waren welke wij u zeker niet willen onthouden, aangevuld met enkele films die wij in de afgelopen tijd (online) voor u gezien hebben.

Wij zullen u in juli/augustus informeren over het nieuwe programma. Het is onze bedoeling om u de films dan ook in blokken aan te bieden. De vertoningen, ontvangst en zaalindeling in Figi vinden uiteraard plaats volgens de dan geldende richtlijnen van de overheid.

coronavirus3U hoorde na half december niet van ons. Onlangs is de lockdown verlengd. Het voorjaar lijkt begonnen en ook wij hebben veel zin om samen met u mooie films te zien op een groot scherm. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet, wachten vol spanning op de volgende persconferentie van het kabinet in maart. Mocht er dan goed nieuws zijn, dan laten wij u die week per mail weten wanneer wij de gemiste en vervolgprogrammering weer voor u zullen vertonen. We houden vol!
Het bestuur van Filmliga Heuvelrug hoopt u op een later moment weer in goede gezondheid te ontmoeten bij onze films.

coronavirus3Opnieuw moet Filmliga Heuvelrug, in samenwerking met Figi, als gevolg van de coronacrisis de deuren sluiten. De maatregelen zijn gisteravond om twaalf uur 's nachts ingegaan en duren tot en met 19 januari aanstaande. Het was al een hele organisatie de afgelopen periode met het aantal maximaal toegestane bezoekers van 30 per zaal maar nu valt het doek definitief voor dit jaar.

In overleg met Figi proberen we, na 19 januari, in zoveel dinsdagen als mogelijk de achterstand in de voorstellingen in te lopen. Houd onze website in de gaten voor agendering en laatste nieuws. Wij danken u voor al uw bezoeken, hoe anders deze soms ook verliepen door de steeds veranderende maatregelen. 

Het bestuur van Filmliga Heuvelrug wenst u hele gezellige feestdagen en een gelukkig en gezond 2021. Tot volgend jaar.

De verrassingsfilms van de Winter-serie zijn bekend!

In serie 1 zal vertoond worden op 8 december: ‘A perfectly normal family’ (aanvangstijden 19:00 en 21:15 uur)

In serie 2 zal vertoond worden op 15 december: ‘Deux’ (aanvangstijden 16:30 en 19:00 uur)

Wij draaien de films zoveel mogelijk in twee zalen, voor ieders veiligheid met maximaal 30 personen per zaal.

A perfectly normal family

Malou Reymann / Denemarken / 2020 / 97 minuten

A Perfectly Normal FamilyDe vader van twee tienermeiden legt een bom onder hun harmonieuze gezin: hij gaat voortaan als vrouw door het leven. Thomas verandert daarna razendsnel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden Wat betekent zo’n complexe verandering voor de gezinsdynamiek? Het perspectief ligt bij de gevoelige jongste dochter, zij is totaal uit het lood geslagen en vreest de hechte band met haar vader te verliezen.

Bekijk de trailer
Lees meer

Deux

FIlippo Meneghetti / Frankrijk/Luxemburg/België / 2019 / 95 minuten

DeuxNina en Madeleine zijn twee gepensioneerde vrouwen die al decennia lang verliefd op elkaar zijn. Voor de buitenwereld, inclusief de familie van Madeleine, zijn ze simpelweg buren op de bovenste verdieping van hun appartementencomplex. Ze bewegen zich vrijelijk tussen beide appartementen en delen hun dagelijkse leven. Op een dag komt hun relatie echter op zijn kop te staan, als door een onverwachte gebeurtenis de dochter van Madeleine langzaamaan de waarheid ontdekt.

Bekijk de trailer
Lees meer

and then we dancedVoor beide series hebben we een herkansing: Claire Darling voor de abonnementshouders van serie 1 en And then we danced voor de abonnementshouders van serie 2.

De vanwege de overheidsmaatregelen eerder uitgestelde film Claire Darling, een heerlijke film met Catherine Deneuve in de hoofdrol, wordt door ons toch vertoond, en wel op 22 december om 19:00 uur (in twee zalen) en om 21:15 uur (in een zaal), telkens maximaal toegankelijk voor 30 personen per zaal. Wij kunnen voor deze vertoning helaas geen plaatsen meer in de losse kaartverkoop garanderen.

De film And then we danced kon door een technische storing van Figi niet gedraaid worden.
Met nogmaals excuses, mede namens de Figi-directie, aan de bezoekers die wij afgelopen dinsdag moesten teleurstellen, bieden wij u een nieuwe vertoningsdatum aan voor deze film: dinsdagavond 29 december, 19:00 uur. Ook hier geldt maximaal 30 personen in de zaal.
Wij hopen dat u kunt komen.

claire darlingVanwege de thans geldende coronaregels van de overheid, kan de film Claire Darling, welke geprogrammeerd staat voor 17 november a.s., geen doorgang vinden.
In overleg met Figi zijn wij op zoek naar een alternatieve dinsdag waarop deze film alsnog vertoond kan worden.
Aangeraden wordt onze website in de gaten te houden voor het laatste nieuws omtrent de filmvertoningen.
Zoals het er nu naar uitziet, is de verwachting dat wij vanaf 24 november weer kunnen gaan draaien.