banner-2022-2023-1.jpg

madres paralelasBericht voor abonnementhouders van Najaarsserie 2:
De film The Lost Daughter is vervangen door de film Madres Paralelas. Dit is de laatste film van Najaarsserie 2 en wordt vertoond op 13 december 2022, 

nowhere specialOp maandag 23 mei start de abonnementenverkoop van onze nieuwe Najaarsseries 2022.

Filmliga Heuvelrug heeft voor komend najaar weer twee mooie filmseries samengesteld, die we op drie tijdstippen aanbieden:

Najaarsserie-1 om 19:00 uur
Najaarsserie-1 om 21:15 uur
Najaarsserie-2 om 19:45 uur

Het programma treft u weer hier op onze website, met zoals u van ons gewend bent uitvoerige informatie en trailers. De abonnementsprijs voor een serie van zes films is € 54,00.

Omdat wij, zoals het er nu naar uit ziet, weer meer filmliefhebbers per voorstelling kunnen ontvangen, is losse kaartverkoop ook weer mogelijk. Uw vrienden, buren, familieleden, kunnen weer mee naar een avondje samen film genieten! Zo'n los kaartje kost € 11,00; dergelijke plaatsen zijn echter niet de garanderen.

Wij kijken er naar uit en hopen u allen weer te mogen begroeten bij onze Najaarsserie.

Per 1 januari 2022 heeft Shirley Khoeblal al haar taken neergelegd. Per 1 juni 2022 treden Willem Witteveen, Ieneke Emmelot en Marianne van der Heijden terug. Wim Bossenbroek blijft aan als penningmeester en we heten Ad van Strien per 1 juni 2022 als voorzitter van harte welkom.

Per direct zijn we op zoek naar 2 collega’s/secretarissen; duofunctie is mogelijk. De Filmliga kan existeren met twee bestuursleden, maar voor de selectie van films en de becommentariëring daarvan zoeken we versterking. Indien u belangstelling heeft, horen wij dat graag, via ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of informeer via 06-43103202 ( Wim Bossenbroek).

a taste of desireEindelijk is het zover: wij mogen weer films draaien zoals van ouds! Zonder coronarestricties. Dit betekent dat wij op dinsdag 8 maart van start kunnen gaan met een nieuwe Voorjaarsserie. De abonnementenverkoop is gestart!

In beide series worden de geplande films vertoond, zij het in een wat andere volgorde. Het programma loopt dit seizoen door tot half juni.
Serie 1 start op 8 maart en loopt tot 7 juni door.
Serie 2 start op 15 maart en loopt tot 14 juni door.

Het programma treft u weer hier op onze website, met uitvoerige informatie en trailers. De abonnementsprijs voor een serie van zes films is € 51,00.

Omdat wij nu weer 170 filmliefhebbers per voorstelling kunnen ontvangen, is losse kaartverkoop ook weer mogelijk. Uw vrienden, buren, familie kunnen weer mee naar een avondje samen film genieten! Een kaartje kost € 10,00. Graag contant betalen aan onze bestuurstafel bij de zaal.

Wij kijken er naar uit en hopen allen weer te mogen begroeten bij onze Voorjaarsserie.

Zoals reeds eerder aangekondigd zijn de Coronaregels versoepeld; we mogen weer films gaan vertonen!

the assistentWe beginnen op 15 februari met de film The Assistent. Dit is een inhaalfilm voor de abonnementhouders van Najaarsserie-1.
De aanvangstijden zijn vervroegd: 18:00 uur (vroeg) en 20:00 uur (laat). Deze aanpassing is eenmalig,i.v.m. de verplichte sluitingstijd van 22:00 uur.

kuessipanDe tweede voorstelling is 22 februari met de film Kuessipan. Dit is een inhaalfilm voor de abonnementhouders van Najaarsserie-2.
De aanvangstijden zijn ongewijzigd: 16:30 uur (vroeg) en 19:00 uur (laat).

Voor beide geldt dat er maximaal 50 bezoekers zijn toegestaan; er zijn daarom GEEN losse kaarten beschikbaar.

Op onderstaande manier gaan we tot de 22e februari ons seizoen vervolgen:

  • Toelating op vertoning van uw QR code, herstelbewijs of negatieve test (zie huidige richtlijnen RIVM).
  • Een beperkt aantal bezoekers per film i.v.m. de anderhalvemetermaatregel.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht zolang u geen zitplaats hebt.

figi5

Als eerste wenst het bestuur u nog een heel gelukkig en gezond 2022. In afwachting van een definitief akkoord van Figi, zijn wij voornemens om op resp. 15 en 22 februari eindelijk weer van start te gaan met het vertonen van films. De bedoeling is dat op genoemde data de vervallen films uit december van serie 1 en serie 2 als nog vertoond gaan worden. Over de juiste tijdstippen zult u nog geïnformeerd worden.

Na afsluiting van deze series uit het najaar, gaan we van start met de nieuwe series. De Voorjaarsseries zullen naar verwachting, door de late start in het seizoen, ook wat langer doorlopen dan half april. Als alles goed gaat, zullen de series resp. 8 en 15 maart van start gaan. U ontvangt nog nadere informatie over het programma en de start van de verkoop van de abonnementen. Houd u hiervoor onze website in de gaten.

Wij kijken er naar uit om u allen weer te ontvangen in onze filmzaal te Figi.

coronavirus6Het was maar van korte duur, samen weer bij onze Liga genieten van de film…
Nu wij allen helaas weer geconfronteerd zijn met nieuwe, ons sociale en openbare leven beperkende coronamaatregelen, zijn wij genoodzaakt de twee nog resterende voor u geprogrammeerde films van 7 en 14 december a.s. uit schema te halen.
We hebben nog geprobeerd u alternatieve, vroegere, voorstellingstijden te bieden voor deze vertoningen, maar dat was niet mogelijk omdat Figi de komende tijd op dinsdag gesloten is.
Ons bestuur zal er alles aan doen deze films, op een later moment, alsnog voor u te vertonen.
Ook hebben wij de aangekondigde kaartverkoop voor de nieuwe programmering vanaf januari 2022 uitgesteld. Wij wachten de mededelingen van de overheid van 15 december af. Na die datum zullen wij u nader informeren.
Rest ons thans u allen vooral gezondheid en een goede decembermaand toe te wensen.

a taste of desireFilmliga Heuvelrug heeft voor komende winter weer twee mooie filmseries samengesteld, die we (zoals u van ons gewend bent) op twee tijdstippen aanbieden:

Winterserie 1 om 19:00 uur
Winterserie 1 om 21:15 uur
Winterserie 2 om 16:30 uur
Winterserie 2 om 19:00 uur

De abonnementsverkoop is voor onbepaalde tijd uitgesteld, maar de vier Winterserie-opties zijn al wel te bekijken. We wachten even de laatste corona-ontwikkelingen af. Houd onze site in de gaten.

Onder abonnementen/werkwijze vindt u meer informatie.

figi5Per 28 september a.s. mogen wij in onze filmzaal in Figi weer meer dan 50 personen toelaten omdat de 1,5 meter afstandmaatregel door de overheid wordt losgelaten. Dit betekent, dat wij weer 170 filmliefhebbers per voorstelling kunnen ontvangen. Reden waarom de losse kaartverkoop voor de geprogrammeerde films weer van start kan gaan: uw vrienden, buren, familie kunnen weer mee naar een avondje samen filmgenieten! Een kaartje kost € 10,00. Graag contant betalen aan onze bestuurstafel bij de zaal.
Informatie over de komende films vindt u op deze website. 

Wij wijzen u op de Toegangscriteria conform de Overheidsregels:

  • Op vertoon van uw vaccinatiebewijs (QR-code of papieren uitdraai), samen met een identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) of
  • Op vertoon van een coronatestbewijs, niet ouder dan 48 uur, samen met een identiteitsbewijs (zie hierboven) of
  • Op vertoon van een bewijs dat u corona heeft gehad, samen met een identiteitsbewijs (zie hierboven)

U dient uw bovengenoemde bewijs te laten zien/scannen bij de (bioscoop)kassa van Figi voordat u kunt doorlopen naar onze eigen vertrouwde filmzaal op de 2e verdieping, waar wij u welkom zullen heten.

Wij verheugen ons op uw komst!

Figi openOnze filmvoorstellingen van 31 augustus en 7 september a.s. gaan gewoon door!

Ondanks het feit dat Figi haar deuren voor 2 weken sluit, is er een uitzondering gemaakt voor onze voorstellingen. Graag begroeten wij u op deze avonden, voor de start van onze najaarsseries.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor Najaarsserie 1 om 21:15 uur.

Tot ziens,
Het bestuur van Filmliga Heuvelrug

Nota bene: er worden dit seizoen GEEN losse kaarten verkocht, in verband met de beperkende coronamaatregelen; we houden u op de hoogte als hier verandering in komt.

coronavirusOp dinsdag 31 augustus gaat de Figi-bioscoopzaal weer voor u open!

Dit seizoen bieden wij onze filmselectie van totaal 24 films, verdeeld over twee series, in twee blokken aan: twee Najaarsseries van zes films en twee Winterseries van zes films. Het programma hebben wij samengesteld uit een aantal films die wij vorige winter en lente vanwege de coronabeperkingen niet konden vertonen, aangevuld met nieuw uitgekomen films die wij online voor u gezien hebben in de afgelopen maanden. Ook hebben wij enkele bijzondere films weten te boeken die wij in september vorig jaar tijdens Film By The Sea in Vlissingen hebben gespot. En, zoals u weet, kiezen wij ook elk jaar voor een actuele documentaire in elke serie welke u niet mag missen.

Het programma verschijnt niet meer in drukvorm, maar zal binnenkort (uiterlijk 19 juli) te vinden zijn op deze website, als altijd met uitvoerige informatie en trailers. De abonnementsprijs voor een serie van zes films is € 51,00. De vertoningen, ontvangst en zaalindeling in Figi vinden uiteraard plaats volgens de eventueel dan nog geldende richtlijnen van de overheid. De voorlopige progonose is dat we 50 mensen per zaal gaan toelaten.

Vanaf maandag 19 juli 7:00 uur gaat de online verkoop van start op deze website.