banner-2023-2024-1.jpg

Philippe Godeau / Frankrijk / 2018 / 104 minuten

yaoHartverwarmende roadmovie. Acteur Omar Sy (Intouchables) zoekt zijn Senegalese roots op in een dorp in het noorden van het land. Hij ontmoet de 13 jarige jongen Yao en raakt verbonden met hem en zijn grote (kinder)wens: Yao wil zijn held ontmoeten. Samen lopen zij 387 kilometer over de stoffige en onzekere wegen naar de hoofdstad Dakar om deze belangrijke ontmoeting, een droom, te verwezenlijken.

Bekijk de trailer
Lees meer

Antonio Naharro / Spanje / 2009 / 103 minuten

yo tambienAfgestudeerde man met Downsyndroom wordt verliefd op collega. Scherp en overtuigend, humoristisch en ontroerend. Verrassend sociaal drama dat tot nadenken stemt.

Bekijk de trailer
Lees meer

Woody Allen / Verenigde Staten/Spanje / 2010 / 98 minuten

you will meetIn Woody Allen’s nieuwste film bevinden twee echtparen zich in diverse herkenbare en komische situaties omtrent liefde, geluk, gezin en verlangens.
Met o.a. Anthony Hopkins, Antonio Banderas en Naomi Watts. Op zoek naar de grote illusie van geluk.

Bekijk de trailer
Lees meer

Kamila Andini / Indonesië / 2021 / 95 minuten

YuniOver de vrijheidsdrang van een jong Indonesisch islamitisch meisje in een land waar de restricties binnen de islamitische gemeenschap alleen maar toenemen.
Yuni is 16, bijna 17, en dat betekent dat ze oud genoeg is om te trouwen. Verschillende mannen komen om haar hand vragen. Zelf heeft ze daar geen zin in, ze gaat na haar eindexamen liever studeren. Maar voor een meisje als Yuni is het maar de vraag of ze over haar eigen lot kan beschikken. De keuze om te moeten kiezen tussen de kans op financiële stabiliteit als getrouwde vrouw en haar droom om zelf haar toekomst te bepalen. Maar is er wel een keuze?

Bekijk de trailer
Lees meer