banner-2021-2022-4.jpg

Laura Wandel / België / 2021 / 72 minuten

underdogDe jonge Nora gaat naar een nieuwe school, waar ook haar broer Abel les volgt. Ze ontdekt dat Abel er gepest wordt, maar hij wil dat ze er niets over zegt. Haar vader daarentegen maant haar aan om stappen te ondernemen. Nora raakt verscheurd tussen de wil om te helpen en de drang om zich te integreren in haar nieuwe school.

Bekijk de trailer
Lees meer

Sebastián Lelio / Chili/Duitsland/Spanje/Verenigde Staten / 2017 / 104 minuten

una mugerMarina, transgender, staat na de dood van haar vriend Orlando alleen tegenover een vijandige omgeving. Zij is een sterke vrouw. De regisseur maakt de kijker deelgenoot van Marina’s kijk op de wereld. Een wereld van achterdocht, onbegrip en haat. Marina probeert te overleven.

Bekijk de trailer
Lees meer

Ronnie Sandahl / Zweden/Noorwegen / 2014 / 97 minuten

underdogOoit waren de Zweden de toppers van het noorden, maar sinds de financiële crisis heerst er grote werkeloosheid en migreren ze massaal naar Noorwegen, om daar de mindere baantjes op zich te nemen. Zo wordt ook de 23-jarige Dino aangenomen als huishoudster bij een doorsnee Noors gezin. In de loop van een aantal zwoele zomerweken belandt ze in het hart van een bizarre driehoeksverhouding. Een complexe situatie waarin fel wordt gestreden om aandacht, respect en gezag.

Bekijk de trailer
Lees meer

Christoph Hochhäusler / Duitsland/Frankrijk / 2010 / 105 minuten

unter dir die stadtIn de vervreemdende wereld achter de reflecterende ramen van de wolkenkrabbers van Frankfurt, heeft een jonge vrouw een toevallige ontmoeting met de bankier van het jaar.
Een duizelingwekkend verhaal over een l’amour fou.

Bekijk de trailer
Lees meer