banner-2023-2024-2.jpg

Stephane Brizé / Frankrijk 2021 / 96 minuten

un autre mondeDe film is een klinkend voorbeeld van een aangrijpend hedendaags sociaal realisme. Cinema in de geest van Ken Loach. Een scheiding en de verantwoordelijkheid voor een massaontslag is mogelijk een té zware last voor Philippe. Onthutsend zijn de vergader scènes over mensen die in bepaalde kringen vermoedelijk tot het voorstadium van ‘dor hout’ worden gerekend: vijftigers aan wie geen bijscholingsbudget meer wordt verspild omdat de noodzakelijke bezuinigingsoperatie nou eenmaal vraagt om een lange ontslaglijst. Maar ook een onderdirecteur als Philippe is een radertje wat kan vastlopen in een ondoordringbaar en allesverwoestend systeem.

Bekijk de trailer
Lees meer

Laura Wandel / België / 2021 / 72 minuten

underdogDe jonge Nora gaat naar een nieuwe school, waar ook haar broer Abel les volgt. Ze ontdekt dat Abel er gepest wordt, maar hij wil dat ze er niets over zegt. Haar vader daarentegen maant haar aan om stappen te ondernemen. Nora raakt verscheurd tussen de wil om te helpen en de drang om zich te integreren in haar nieuwe school.

Bekijk de trailer
Lees meer

Sebastián Lelio / Chili/Duitsland/Spanje/Verenigde Staten / 2017 / 104 minuten

una mugerMarina, transgender, staat na de dood van haar vriend Orlando alleen tegenover een vijandige omgeving. Zij is een sterke vrouw. De regisseur maakt de kijker deelgenoot van Marina’s kijk op de wereld. Een wereld van achterdocht, onbegrip en haat. Marina probeert te overleven.

Bekijk de trailer
Lees meer

Ronnie Sandahl / Zweden/Noorwegen / 2014 / 97 minuten

underdogOoit waren de Zweden de toppers van het noorden, maar sinds de financiële crisis heerst er grote werkeloosheid en migreren ze massaal naar Noorwegen, om daar de mindere baantjes op zich te nemen. Zo wordt ook de 23-jarige Dino aangenomen als huishoudster bij een doorsnee Noors gezin. In de loop van een aantal zwoele zomerweken belandt ze in het hart van een bizarre driehoeksverhouding. Een complexe situatie waarin fel wordt gestreden om aandacht, respect en gezag.

Bekijk de trailer
Lees meer

Christoph Hochhäusler / Duitsland/Frankrijk / 2010 / 105 minuten

unter dir die stadtIn de vervreemdende wereld achter de reflecterende ramen van de wolkenkrabbers van Frankfurt, heeft een jonge vrouw een toevallige ontmoeting met de bankier van het jaar.
Een duizelingwekkend verhaal over een l’amour fou.

Bekijk de trailer
Lees meer

Alejandro Loayaza Grisi /Bolivia/Uruquay/Frankrijk / 2022/ 87 minuten

UtumaEen bejaard Boliviaans echtpaar hoedt lama’s in een gebied waar klimaatveranderingen genadeloos toeslaan. De man hoopt met een ritueel het tij te keren.
Op de hoogvlakte lijkt de tijd geen vat te hebben. Het bejaarde stel Virginio en Sisa houdt er een routineus leven op na. Wanneer Clever bij zijn grootouders op bezoek komt, probeert hij hen ervan te overtuigen naar de stad te verhuizen. De aanhoudende droogte moet toch wel extra motiveren om betere oorden op te zoeken. Maar willen de geliefden hun thuis zomaar verlaten? Ontroerende film door rust, tederheid en eenvoud bij dit oude stel op de hoogvlakte.

Bekijk de trailer
Lees meer