banner-2023-2024-1.jpg

Jan Ole Gerster / Duitsland / 2012 / 83 minuten

o boyNiko is bijna 30, ziet er goed uit, maar heeft nog absoluut niets met zijn leven gedaan. Op een zekere morgen komt alles echter in een stroomversnelling: vriendin, vader, geld, studie, zelfs een kopje koffie bestellen lijkt onmogelijk te zijn geworden in het vriendelijke Berlijn.

Bekijk de trailer
Lees meer

Pedro Peirano / Chili/Verenigde / 2010 / 99 minuten

old catsIsadora en Enrique leiden, ondanks hun hoge leeftijd, een onafhankelijk leven temidden van hun boeken, kunst en katten. Langzaam ontdekt Isadora bij zichzelf de eerste tekenen van geestelijke achteruitgang.
Daarnaast vlamt een jarenlange strijd tussen moeder en dochter weer op, zodra de dochter het appartement wil verkopen wegens eigen financiële problemen.

Bekijk de trailer
Lees meer

Hany Abu-Assad / Palau / 2013 / 96 minuten

omarOmar is gewend om de bewakers van de scheidingsmuur die loopt door de Palestijnse stad waar hij woont te ontwijken. Aan de andere kant van de muur ontmoet hij zijn geheime liefde Nadja en zijn jeugdvrienden Tarek en Amjad. Als de vrienden een verzetsdaad tegen het Israëlische leger plegen, loopt de situatie uit de hand. Omar wordt gearresteerd. Hij komt terecht in een kat-en-muisspel met de militaire politie en zal voor zijn vrijlating een hoge prijs moeten betalen.
Omar is de eerste film die volledig uit Palestina komt en werd geregisseerd door de Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad (Paradise Now)

Bekijk de trailer
Lees meer

Ildikó Enyedi / Hongarije / 2017 / 116 minuten

on body and soulFinancieel directeur Endre en kwaliteitscontroleur Maria zien elkaar dagelijks in de bedrijfskantine van het Hongaarse slachthuis waar ze werken. Bij toeval ontdekken ze dat ze ’s nachts dezelfde droom delen, waarin ze als vrije herten rondsnuffelen in het woud. Betoverende liefdesgeschiedenis. Berlinale winnaar die er voor pleit om geen rund te zijn, maar een hert.

Bekijk de trailer
Lees meer

Joachim Trier / Noorwegen / 2011 / 95 minuten

oslo august 31 st Psychologisch drama met een poëtische ondertoon. De film volgt in één dag Anders, net ontslagen uit een afkickkliniek en laat zien hoe hij langs plekken en mensen gaat die belangrijk in zijn leven zijn geweest en hoe hij met de emoties omgaat die hierbij loskomen.

Bekijk de trailer
Lees meer

Hirokazu Kore-eda / Japan / 2015 / 128 minuten

our little sisterDrie zussen leven samen in een groot huis in de Japanse stad Kamakura. Wanneer hun vader sterft, trekken ze naar het platteland voor de begrafenis, ook al had de vader het gezin al 15 jaar geleden verlaten. Daar ontmoeten ze voor het eerst hun verlegen halfzus Suzu. Het klikt meteen tussen de vier zussen, en de drie oudere zussen besluiten Suzu te vragen om bij hen te komen wonen. Suzu stemt in en voor de vier zussen begint een nieuw leven vol mooie ontdekkingen.

Bekijk de trailer
Lees meer

Gabrielle Provaas / Nederland / 2011 / 80 minuten

ouwehoerenDe documentaire Ouwehoeren gaat over het leven van de tweeling Louise en Martine Fokkens die al meer dan een halve eeuw als prostituees in Amsterdam werkzaam zijn.
Regisseurs Rob Schröder en Gabrielle Provaas volgden de bejaarde dames van plezier en maakten daar een film van.
Lousie en Martine nemen de kijker ouwehoerend mee door hun leven op de Amsterdamse wallen. Deze oude hoeren, nog steeds actief, sluipen door hun humor, berusting en levenslust uw hart binnen. De makers hebben geprobeerd om een oud-hollandse nuchterheid te vangen en dat is gelukt. Er valt het nodige te lachen, wat in het leven niet onbelangrijk is en u zult in verschillende inspirerende situaties verzeild raken.
Het verhaal is eenvoudig en daardoor krachtig. Een twee-eiige tweeling, zelfs identiek gekleed, worden gedurende een aantal maanden gevolgd. We maken ze mee op de werkvloer, thuis aan de hobby en in ontmoetingen met onder andere de wijkagent.

Bekijk de trailer
Lees meer

Ramón Gieling / Nederland / 2011 / 78 minuten

over cantoDocumentaire over Canto Ostinato, het werk van Simeon ten Holt uit 1979 voor vier vleugels.
Een groot aantal mensen vertelt over de soms verstrekkende invloed die dit muziekstuk op hun leven heeft gehad, onder wie pianist Kees Wierenga en muziekwetenschapper Henkjan Honing.

Bekijk de trailer
Lees meer