banner-2023-2024-2.jpg

Xavier Dolan / Canada / 2009 / 96 minuten

jai tue ma mereComing-of-age verhaal over de zelfverzekerde homoseksuele Hubert die een plek in de wereld probeert te vinden.
De twintigjarige Canadees Xavier Dolan schreef en regisseerde dit deels autobiografische debuut en nam ook de hoofdrol voor zijn rekening.

Bekijk de trailer
Lees meer

Thomas Vinterberg / Denemarken / 2012 / 106 minuten

jagtenLucas, kleuterleider bij de plaatselijke school, wordt beschuldigd van misbruik van engelachtige peuter Klara, dochter van zijn beste vriend. Wanneer het verhaal zich door het dorp begint te verspreiden begint de kleine gemeenschap uit elkaar te vallen.

Bekijk de trailer
Lees meer

Zabou Breitman / Frankrijk/Italië/België / 2009 / 99 minuten

je l'aimaisChloe is met haar twee dochtertjes in de steek gelaten door haar echtgenoot. Zij is gebroken. Tijdens een nacht in een afgelegen vakantiehuis deelt Pierre zijn oude geheim met zijn schoondochter Chloé: hij gaf een gepassioneerde liefde op voor zekerheid en het bekende. Wat als hij zijn leven kon overdoen? Subtiel drama over gemist geluk.

Bekijk de trailer
Lees meer

Jeanne Herry / Frankrijk / 2023 / 118 minuten

Je verrai toujours vos visages Het slachtoffer van een misdrijf gaat het gesprek aan met zijn dader. In samenspraak met getrainde begeleiders komen in groepsgesprekken de diepste angsten van beide zijden naar boven. De sfeer is hard tegen hard en rauw, hierdoor krijgt de dagelijkse misdaad een onverwacht gezicht. De acteurs geven hier meesterlijk vorm aan. De titel: ik zal altijd jullie gezichten herkennen, zet tevens de toon waarin de film zich afspeelt.

Bekijk de trailer
Lees meer

Pedro Almodóvar / Spanje / 2016 / 99 minuten

julietaHet verhaal van Julieta is een tragisch liefsdesverhaal en een gecompliceerde moeder-dochter relatie. Julieta probeert te overleven op de rand van waanzin. Haar leven wordt gekenmerkt door een reeks van gebeurtenissen rondom de verdwijning van haar dochter. Als gevolg van het lot, schuldgevoel en een ondoordringbaar mysterie verlaat ze degenen die ze lief heeft. Dit veroorzaakt veel innerlijke pijn.

Bekijk de trailer
Lees meer

Xavier Legrand / Frankrijk / 2017/ 90 minuten

jusqua la gardeTijdens de scheidingsprocedure van haar man besluit Miriam de volledige voogdij over hun zoon Julien aan te vragen. Wanneer de rechter echter besluit om een gedeelde voogdij toe te kennen, voelt Julien zich verscheurd tussen zijn ouders. Als beschermengel van zijn moeder voor zijn jaloerse vader, doet Julien zijn best de goede vrede te bewaren om zo het ergst denkbare te voorkomen.

Bekijk de trailer
Lees meer

Xavier Dolan / Canada/Frankrijk / 2016 / 97 minuten

juste la fin du mondeNa twaalf jaar keert de jonge succesvolle schrijver Louis terug naar zijn familie. Hij wil tijdens een lunch vertellen dat hij terminaal ziek is. De lunch met zijn broer, zus, schoonzus en moeder wordt echter een middag vol verwijten, ruzie, gehakketak, gevit, en veel gemene stoten onder de gordel.
Allen praten door en langs elkaar heen, zonder naar elkaar te luisteren.

Bekijk de trailer
Lees meer