banner-2023-2024-2.jpg

Louise Archambault / Canada / 2013 / 90 minuten

gabrielleGabrielle is een jonge vrouw met een verstandelijke beperking. Ze geniet van het leven en heeft een uitzonderlijke gave voor muziek. Martin, de liefde van haar leven, heeft ze leren kennen bij het koor waarmee ze oefent voor een groot optreden op een muziekfestival. Gabrielle en Martin zijn onafscheidelijk. Toch kunnen zij vanwege hun verstandelijke handicap de liefde voor elkaar niet beleven zoals ze het liefst zouden willen; de families en maatschappelijk werkers stellen grenzen aan hun verlangens. Geconfronteerd met haar beperkingen doet Gabrielle er alles aan om haar zelfstandigheid te bewijzen en haar vrijheid te winnen.

Bekijk de trailer
Lees meer

Sally Potter / Verenigd Koninkrijk/Denemarken/Canada/Kroatië / 2012 / 90 minuten

ginger and rosaLonden, 1961. De tieners Ginger en Rosa zijn onafscheidelijke hartsvriendinnen. Ze spijbelen samen, praten over religie en politiek, seks en haarstijlen. Ze dromen van een leven dat grootser is dan dat van hun gefrustreerde huismoeders. Maar terwijl de Koude Oorlog en de seksuele revolutie woeden en het gevaar van een nucleaire holocaust groeit, wordt ook de levenslange vriendschap van de twee vriendinnen op de proef gesteld.

Bekijk de trailer
Lees meer

2018 / België, Nederland / Lukas Dhont / 106 min.

girl'Girl' schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren

Bekijk de trailer
Lees meer

Mijke de Jong / Nederland / 2018 / 78 minuten

God only knowsNadat de depressieve Thomas op Witte Donderdag in de gracht is gesprongen, schiet zijn grote zus Doris onmiddellijk te hulp om de crisissituatie te verlichten. Als zij even niet bezig is met het hulpverlenen aan vluchtelingen, staat zij permanent klaar voor haar broertje. Maar hun jongere zus Hannah, die goed aan de weg timmert als fotograaf, denkt dat het voor iedereen beter zou zijn als Thomas professionele hulp zoekt. Ondanks de diepe en emotionele band onderling, liggen conflicten constant op de loer. Hartverwarmend, pijnlijk en grappig tegelijk.

Bekijk de trailer
Lees meer

Francis Lee / Verenigd Koninkrijk / 2017 / 104 minuten

gods own countryJohnny Saxby is een jonge schapenboer uit Yorkshire die het familiebedrijf draaiende moet houden nadat z’n vader gedeeltelijk verlamd is geraakt. Hij uit z’n emotionele onvermogen en frustraties in veel drinken en snelle seks. Wanneer het lammeren-seizoen eraan komt, zorgen zijn vader en inwonende grootmoeder ervoor dat Johnny hulp krijgt van een Roemeense gastarbeider. Vanaf dat moment zal Johnny’s leven nooit meer hetzelfde zijn.

Bekijk de trailer
Lees meer

Sophie Hyde / Verenigd Koninkrijk / 97 minuten

good luck to you leo grandeNancy Stokes (Emma Thompson), een ordentelijke vrouw van tegen de zestig die enkel obligate seks kende met haar inmiddels overleden man, wil nu wel eens weten wat klaarkomen is. Ze spreekt daarom af in een hotel met de galante gigolo Leo Grande (Daryl McCormack), die haar zoon had kunnen zijn. Denk niet dat dit een broeierige film oplevert: het blijkt nog een hele klus om de geblokkeerde Nancy uit de kleren te praten. Lichtvoetig doch zwaar politiek gekleurd Kammerspiel over gelijkwaardigheid, (voor)oordelen, intimiteit, schaamte en je durven laten gaan, dus prima passend in de post-#MeToo-tijdgeest.

Bekijk de trailer
Lees meer

Ali Abassi / Zweden, Denemarken / 2018 / 108 minuten

gransTina is een waardevolle kracht bij de grenswacht. Ze is in staat gevoelens als schuld, schaamte en angst te ruiken en zo pikt ze moeiteloos smokkelaars uit de menigte. Op een dag staat er een verdacht uitziende man van de veerboot voor haar. Niet in staat te ontdekken wat hij verbergt, raakt Tina gebiologeerd door deze Vore en zijn mysterieuze aura. Gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal (2006) van de Zweedse schrijver John Ajvide Lindquist.

Bekijk de trailer
Lees meer