banner-2023-2024-2.jpg

Shariff Nasr / Nederland / 2022 / 102 minuten

el houbKarim, een succesvolle ondernemer van Marokkaans-Nederlandse afkomst, besluit op een dag dat hij zijn familie in Rotterdam op de hoogte gaat stellen van zijn geaardheid. Hij valt op mannen en is verliefd op de Ghanees Kofo - trouwen met een vrouw zal er niet van komen Een film van lichtvoetige komedie-momenten en schrijnende scènes. De Arabische zwijgcultuur wordt op een originele manier de proef gesteld. (El houb is De liefde in de Arabische taal).

Bekijk de trailer
Lees meer

Icíar Bollaín / Spanje / 2016 / 100 minuten

el olivioAlma is een jong meisje met een speciale band met haar opa. Haar opa praat niet meer met haar vader omdat die een 2000 jaar oude olijfboom tegen zijn wil in heeft verkocht. Alma kan het niet langer aanzien en gaat met een oom en een vriend op zoek naar de boom om de familiebanden te herstellen.

Bekijk de trailer
Lees meer

Charles Binamé / Canada / 2014 / 110 minuten

elephant songEen psychiater verdwijnt op mysterieuze wijze en zijn collega Toby Green moet zien te achterhalen wat er met hem is gebeurd. Hij vermoedt dat de jonge, psychiatrische patiënt Michael er meer mee te maken heeft. Toby en Michael raken verwikkeld in een psychologisch spel.

Bekijk de trailer
Lees meer

Nicole Holofcener / Verenigde Staten / 2013 / 93 minuten

enough saidKomische film over de gescheiden en alleenstaande ouder Eva . Zij geniet van haar werk als masseuse maar heeft er grote moeite mee dat haar dochter het huis uit gaat om te studeren. Dan ontmoet ze Albert, een lieve en geestige man die in hetzelfde schuitje zit. Terwijl tussen de twee een romance opbloeit, raakt Eva bevriend met haar nieuwe klant Marianne. Marianne is een beeldschone dichteres die bijna volmaakt lijkt te zijn, op één eigenschap na: ze klaagt constant over haar ex. Als Eva ontdekt wie de ex-man van Marianne is, begint ze plotseling te twijfelen over haar relatie met Albert.

Bekijk de trailer
Lees meer

Ramón Gieling / Nederland / 2015 / 98 minuten

erbarme dichIn een labyrintische vertelling in een verlaten kerk met een groep daklozen als publiek, doet een aantal personages, waaronder opera regisseur Peter Sellars, schrijfster Anna Enquist en danser Emio Greco, omringd door het Bach Koor en Orkest van dirigent Pieter Jan Leusink, verslag van hun bijzondere verhouding met Bachs muziek.

Bekijk de trailer
Lees meer

Gavin Hood / Verenigd Koninkrijk / 2015 / 102 minuten

eye in the skyKolonel Catherine Powell staat aan het hoofd van een geheime drone missie om een groep terroristen gevangen te nemen in Nairobi, Kenia. Wanneer ze verneemt dat de groep een zelfmoordaanslag plant, verandert haar doel in het doden van de terroristen. De piloot die de drone bestuurt neemt het schuiladres waar de terroristen verblijven in het vizier, maar net op dat moment begeeft een 9-jarig meisje zich in de ‘kill zone’. Powell zal nu met advocaten en politici moeten bepalen of ze haar doel moet bijstellen of niet.

Bekijk de trailer
Lees meer

Haim Tabakman / Israël/Duitsland/Frankrijk / 2009 / 91 minuten

eyes wide openFilmdebuut over een gerespecteerde, ultra orthodox-joodse vader en echtgenoot uit Jeruzalem die een gepassioneerde liefdesrelatie krijgt met een andere man.
Hoe onderdrukte verlangens een sterk gereguleerd leven langzaam doen kantelen.

Bekijk de trailer
Lees meer